SÜT DEPOLAMA TANK ÖZELLİKLERİ
Bakteriler bölünerek çoğalan canlılar olduğu için uygun ortam koşullarında sayıları zaman ilerledikçe logaritmik olarak artmaktadır. Çiğ sütteki bakteri içeriği 1 ml. sütte ne kadar mikroorganizma olduğunu göstermektedir. 2000 yılında yayımlanan ‘’Çiğ Süt ve Isıl İşlem Görmüş İçme sütleri Tebliğine’’ göre çiftliklerden işletmeye gidecek olan çiğ inek sütlerinin 1 mililitresindeki bakteri sayısının 100.000 den az, somatik hücre sayısının 500.000 den az olması gerekmektedir. Bakterinin cinsine, miktarına ve ortamın sıcaklık derecesine göre süt içerisindeki bakteri miktarı değişir.
Süt sağımdan sonra yararlı bakterilerin ve besin değerlerinin korunması için saklama aracı olan süt depolama tankı soğutucu sisteme sahip olduğu için sütü soğuk tutar. Sütün besin değerlerinin korunması için gereklidir. Sağımdan sonra soğutulan süt yapısını ve kalitesini önemli ölçüde koruyacaktır. Süt depolama tankları Karaca Metal çelik ürünleri ve metal sanayiinde yatay ve dikey olmak üzere 2 çeşit olarak üretilmektedir. Süt depolama tankında depolanan ve soğutulan sütler besin değerleri korunduğu için toplum daha sağlıklı beslenmiş olacaktır.
Süt depolama tankı alırken dikkat edilecek hususlar vardır. Tank üreticisinin TS EN 13732+A2, ISO 9001 2008 sertifikalarının ve deney raporunun olmasıdır. Süt soğutma tankları 38 -43 derece ortam sıcaklığında her sağımı 35 dereceden 4 dereceye 3 saatin altında soğutma imkânı sağlayan tanklar karaca metal çelik ürünlerinde manuel ve otomatik kumandalı olarak üretilmektedir.